Hakkımda

Fotoğrafım
Çorum, Bayat, Türkiye
Çorumlulara neden farklı gözlerle bakılır? Biz mi farklıyız yoksa bize önyargılarla bakanlar mı? Bizler aslımızı inkar edecek değiliz...Çorumluları sevmeyenlere duyurulur: Çorumluyum mutluyum, yarınımdan umutluyum:)))

31 Mayıs 2011 Salı

ÇORUMLULAR İŞTE:))))) BİZ BÖYLEYİZ:)) ÇORUM HİKAYELERİ...

SENİN YAPTIĞINI ÇORUMLU YAPMAZ...

Ağnam vergisi'nin geçerli olduğu yıllar... hayvan başına ve hayvanın cinsine göre vergi toplanmakta. vergi memurunun birinin yolu çorum'a düşer. bir köye gelir ve çalışmlara başlar. köylülerden birinin ise, bir eşekten başka hiç bir şeyi yoktur. öyle fakirdir ki, eşeğin vergisini bile ödeyecek durumu yoktur. bir çare düşünür: eşeğe pijama giydirip yatağa yatırır. yorganı burnuna kadar çeker, kulaklarını da pijamanın başlığıyla gizler. vergi memurunun "bu yataktaki kim?" sorusuna "babamdır ağam, hasta yatıyor" der. memur da saflıktan mıdır nedir, yer bu numarayı. tam dönüp gidecekken eşek eşekliğini yapıp anırmaya başlar. memur hemen dönüp yorganı açar. bir bakar ki, bir eşek boylu boyunca yatıyor! vergisini alır ve gider. daha sonra bir başka şehirde daha beter birşeyle karşılaşır. işte o zaman başlıktaki sözler dökülür dudaklarından:

"ulan senin bu yaptığını çorumlu bile yapmaz!"


KAHRAMAN ÇORUM 

komutan ictimada askerlere memleketlerini ve sivilde ne yaptıklarını sorar.
askerin birine nerelisin asker der. asker; maraşlıyım komutanım der.
bunun üzerine silleyi yer komutandan. komutan yine nerelisin diye sorunca asker yine maraşlıyım komutanım der ve komutan buna ağız burun girer. komutan tekrar sorar; asker nerelisin?
asker; kahraman maraşlıyım komutanım der.
bunun üzerine komutan sıradakine sorar.
asker nerelisin?
önündekinin akıbetini gören çorumlu cevabı yapıştırır:
kahraman çorumluyum komutanım:))))

5 yorum: